MENU
Головна » 2020 » Січень » 27 » Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту
13:14
Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

“Неможливо розповісти про геноцид, але і замовчувати його не можна”.

Єлі Візелю

 

  27 січня у всьому світі відзначається День пам’яті жервт Голокосту. Саме в цей день у 1945 році було звільнено в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцимі.

  Історію не повернути назад, але необхідно розповісти про неї всю правду.

Зникають покоління, які пережили страхіття масових знищень, жахливу трагедію людства – Голокост. Поволі відходить страх… Пам'ять поступово заспокоюється… Натомість виникає передчуття того, що невдовзі все це стане «історією», тобто перестане бути безпрецедентним актом знищення мільйонів невинних людей. Ми маємо зробити все, щоб молодь знала, пам’ятала ці страшні сторінки людства, щоб діти ніколи не стали жертвами, катами чи байдужими спостерігачами.

  З цією метою, у нашій школі вчителем історії Накудаїдзе Л.І. та учнями 8-А класу було підготовлено та проведено для старшокласників годину-спогад до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. Учні 9-11 класів ознайомилися з подіями тих страшних часів, з жорстоким ставленням нацистів до людей.

Шкільний бібліотекар підготувала для учнів Вугледарського НВК цікаву тематичну виставку-презентацію,яка нагадує про злочини нацистів та розказує про українців - визволителів та в’язнів "табору смерті".

 Ми маємо вшановувати загиблих у концтаборі та пам’ятати про них, тому що "пам'ять є запорукою, що злочини такого масштабу не будуть повторюватись".

ДИВИТИСЬ ФОТО

 


 

Переглядів: 236 | Додав: school2018nvk2018 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar