MENU
Головна » 2017 » Жовтень » 12 » 75 років з часу створення Української Повстанської Армії
19:57
75 років з часу створення Української Повстанської Армії

У 2017 році виповнюється 75 років з часу створення Української Повстанської Армії (УПА), яка зробила визначний внесок у здобуття та проголошення Української Незалежності, мала вагомий вплив на формування української національної свідомості на процеси державотворення в Україні.

ДИВИТИСЬ ФОТО-ЗВІТ

Початком створення УПА вважається осінь 1942 року, коли на Поліссі і Волині під егідою ОУН планомірно та організовано створювалися збройні загони, які отримали назву «Українська Повстанська Армія». Сьогодні вояки УПА мають статус борців за незалежність України у ХХ столітті. Боротьба Української Повстанської Армії – це складова Українського визвольного руху.

Напередодні Дня захисника України у Вугледарському НВК «Політехнічний ліцей – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» відбулися заходи, присвячені 75-й річниці створення Української Повстанської Армії. Учні 10-11 класів взяли участь в інформаційному історичному віснику «УПА. Третя сила», де ознайомилися зі спогадами учасників і свідків боротьби УПА, українського народу за відновлення незалежності України. З метою підвищення інтересу дітей та молоді до героїчних сторінок історії боротьби українського народу за свою незалежність в класних колективах 1-9-х класів були проведені уроки-спогади «Воїни УПА – захисники України», тематичні виховні години «Героїчними сторінками історії», «Захисники України», ««Невмируща слава – слава героям-воїнам УПА».

 

Переглядів: 423 | Додав: ugl-uvk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0