MENU
Головна » 2016 » Січень » 21 » 22 січня – День Соборності України.
23:50
22 січня – День Соборності України.

22 січня – День Соборності України.

Цей день увійшов в історію українського народу як день злуки, день соборності українських земель.

22 січня у 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною. А в 1919 році в цей самий день на Софіївській Площі в Київі було проголошено Акт Соборності українськх земель.

Століттями розірваний український народ визволився з неволі  - Лівобережна Україна вийшла з Російської, а Правобережна – з Австро-Угорської імперії і возз’єднався на своїй землі український народ в єдиній Український державі.

22 січня було проголошено всенародним і державним святом. Київ був прикрашений національними синьо-жовтими прапорами, гербами.

Акт Злуки став виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації. Вперше за 600 років він став реальним кроком до об’єднання українських земель.

Зараз, на сучасному етапі, ідеї Соборності переживать друге народження, свій Ренесанс. Вони особливо актуальні в наш напружений і нелегкий час. Єдність народу – це найбільший скарб і найбільше досягення. Єдність – це запорука міцної держави та щасливої країни.

ВІТАЄМО З ВЕЛИКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ СВЯТОМ  - ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

Ознайомитися з матеріалами виховних заходів можна за посиланнями:

Виховний захід для учнів молодшої школи.doc

Виховний захід для учнів молодшої школи.pptx

Виховний захід для учнів старшої школи.doc

Виховний захід для учнів старшої школи.pptx

Переглядів: 1118 | Додав: ugl-uvk | Теги: День соборностi Украiни, Вугледарський НВК, День соборностi Украiни у Вугледарс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0