MENU
Головна » 2015 » Листопад » 22 » День української писемності
20:44
День української писемності

      День української мови та писемності  у Вугледарському НВК святкують вже не вперше. Це стало доброю традицією.

От і цього року з 9 по 13 листопада було проведено три виховних заходи. 9 листопада відбулося свято для учнів 5-7 класів «Бринить – співає наша мова, чарує, тішить і п’янить». Наші вихованці змогли дізнатися про перші книжки, про життя та діяльність Нестора - летописця, Кирила й Мефодія. Учні дивились відеофрагменти, слухали чудові вірші про мову. А найбільше чарували їх українські пісні. Це свято підготувала зі своїми учнями вчитель української мови і літератури Іванова Т.І.

      Цього ж дня учні 3-4, 5-11 класів стали учасниками І етапу Міжнародного мовного конкурсу імені Петра Яцика. Уже відомі переможці:

3 клас – Гармаш Аліна, Драчук Наталія, Стрельчук Сергій, Дорошенко Нікіта, Цюпа Максим.

4 клас – Молокова Софія, Савченко Вікторія, Захарова Діана.

5 клас – Кравченко Владислава

6 клас – Мухачова Вероніка

7 клас – Гармаш Дмитро

8 клас Стрельчук Кирило, Котелько Сергій

9 клас – Куценко Валерія

10 клас – Мироненко Карина

11 клас – Баличева Вікторія.

      Вони ж будуть учасниками ІІ етапу.

      13 листопада Вчитель української мови та літератури Харченко Н.І. запросила учнів 8-11 класів на виховний захід, присвячену Дню української мови та писемності. Старшокласники підготували повідомлення про розвиток писемності в Україні, назвали імена славетних українців, а п’ятикласники й шестикласники чудово читали вірші. Окрасою цього заходу були пісні у виконанні Ганни Хомухи та Ганни Король. Педагог-організатор Волженцева Т.А. подарувала аудиторії поезію про мову, прочитала її так майстерно, що глядачі нагородили її бурхливими оплесками.

      Завершилось свято Дня писемності в нашому закладі інсценізацією українських пісень, яку підготували вчителі й учні початкових класів. Актовий зал заполонили маленькі артисти в національних костюмах. Це було надзвичайно гарно! А глядачі (а це були і батьки, і вчителі) були настільки здивовані майстерною грою дітей, що коли ті стали виходити на сцену, не жаліли для них оплесків. У виконанні молодших школярів прозвучали пісні «Несе Галя воду», «Варенички», «Ой, там, на товчку, на базарі…», «Ой, під вишнею, під черешнею», «Ти ж мене підманула», «І з сиром пироги», «Як служив же я у пана».

 

      Хочеться вірити, що після таких свят наші учні будуть безмежно любити Україну, рідну мову й українську пісню.

 

 

 

Переглядів: 505 | Додав: ugl-uvk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0